Iklan

Rabu, 6 Januari 2016

2015 Favorites: Movies

Hello!!!

Happy New Year untuk semua readers. Hari ni aku just nak share favorite movies aku sepanjang 2015. Seperti yang aku ckp before, aku ni memang hantu movies. Balik Kelantan hari tu pun, menggigil-gigil sebab kat Kelantan kan mana ada pawagam. Filem-filem kat Astro pulak rasanya dah agak boring. So this is my top 10 movies (English movies only) for this year. 


Star Wars: The Force Awakens

Yeah.. Gosh, aku suka sangat dengan movie ni. Nak kata aku ni huge fan of Star Wars franchise, tidaklah sangat. But this movie just perfect for me. Aku suka sangat dengan watak-watak baru seperti Rei, Finn, Poe dan yang paling penting sekali BB-8. Great movie to end 2015 for me. 



Mission Impossible: Rogue Nation

The best MI movie ever. Banyak aksi-aksi tak logik, tapi nama movie ni pun dah Mission Impossible kan. I'm so excited to find out that there'll be a movie number 6 for this one. 



Inside Out

Animasi paling terbaik tahun ni. Filem-filem animasi tahun ni agak kureng sikit berbanding tahun lalu. Last year ada Big Hero 6, Mr Peabody, Book of Life, Lego Movie, Boxtrolls. Tahun ni bagi aku Inside Out dan The Good Dinosaur je yang best. Yang lain agak mengecewakan especially Minions.



Me And Earl And The Dying Girl

Adaptasi dari buku yang agak popular. Peminat The Fault In Our Stars will love this movie. Sangat quirky dan fun dan sedih. 



Pitch Perfect 2

Ramai yang cakap sequel ni tak best. Tapi aku suka je. Mungkin tak sekuat the first one but still I love this. Rebel Wilson (Fat Amy) is like one of my favorite movie characters ever. 



Fifty Shades of Grey

Adaptasi dari siri buku erotik yang sangat popular. Movie dia takdelah senakal novelnya tapi filem ni still kena ban kat Malaysia. Jamie Dornan (Christian Grey) is so freakin' sexy. Probably the main reason, movie ni antara favorite aku pada tahun 2015. 



It Follows

Aku kalau tengok citer seram, mesti ada yang tak puas hati. Standard aku untuk filem seram agak tinggi. This one is perfect for me. Agak psiko dan menakutkan. Siapa yang suka cerita seram, should watch this. Must watch actually, not should. 



The Martian

Movie yang sangat mendebarkan. Masa part Matt Damon berjaya diselamatkan tu, aku memang tutup mata. Aku tak boleh bayang, kalau benda ni berlaku kat aku. 



Spy

Filem komedi paling banyak aku gelak. Melissa McCarthy is awesome. Even watak-watak lain dalam filem ini juga sangat menyerlah. 



Furious 7

Never tired of this franchise. Furious 7 is definitely my favorite ever in the series. The last scene sangat menyentuh hati. I'm going to miss Paul Walker. 

Itu saja. Banyak lagi movies yang best. Kalau ikutkan nak je aku senarai Top 50 tapi nanti boring pula korang dengar aku merepek. But the next two list, juga akan berkisar pada movies. LGBTQ movies and Bollywood movies. Hehe. 

Bye.

4 ulasan:

  1. Inside Out is probably the best thing ever!

    BalasPadam
  2. Ada certain yang aku tak tengok lagi ! But yup some of the movies dlam ni memang best !

    BalasPadam