Iklan

Rabu, 3 Februari 2016

2015 Favorites: LGBTQ Books

Hello!!!

Last post untuk list favorites aku sepanjang tahun 2015. Aku memang hantu buku dan selalu baca buku. Tapi post aku ni lebih memberi fokus kepada buku-buku lgbtq. Okay, tak nak melalut panjang. Here are my favorites books in 2015


Carry On by Rainbow Rowell

Probably buku lgbt paling popular dan juga paling mainstream. Dekat kedai2 buku seperti MPH dan Popular pun ada jual Carry On ni. Sangat best. I read this like 4 times already. Kisah Simon dan seteru utamanya, Baz di sebuah wizard school. Inspirasi watak Harry Potter dan Draco Malfoy tetapi masih lagi mempunyai keunikan yang tersendiri. 5 Stars



Carry The Ocean by Heidi Cullinan

This book sangat unik. Kisah persahabatan dan cinta antara dua individu yang mempunyai kekurangan yang tersendiri. Salah seorang mengalami autism dan seorang lagi mengalami depresi. Tapi olahan cerita dia sangat menarik. 5 Stars



Loving Jay by Renae Kaye

Another amazing book. Kisah cinta dua individu yang berbeza. Liam yang masih lagi keliru dengan seksualitinya dan Jay yang sangat yakin dan vibrant. Sangat romantik. 5 Stars.



Minnesota Christmas Series by Heidi Cullinan

Siri buku favorite aku. Ketiga-tiga buku sangat best dan romantik. Dan jugak steamy. Hehe. Let It Snow mengisahkan Frankie, seorang stylist yang terperangkap di dalam ribut salji sehinggalah dia diselamatkan oleh 3 orang lumberjacks (my fantasy too) yang menawarkan Frankie untuk tinggal/berteduh di kabin milik mereka. 2 orang daripadanya iaitu Arthur dan Paul melayan Frankie dengan baik tetapi Marcus pula dingin dengannya dan ini membuatkan Frankie ingin tahu mengapa Marcus melayannya dengan buruk. Buku kedua pula kisah Arthur (another lumberjack) dengan seorang librarian yang sangat nerdy dan suka bersendirian dan buku ketiga mengisahkan Paul yang sedikit cemburu dengan kawan-kawannya yang sudah berpasangan. Kyle, seorang nurse yang sudah lama crush kepada Paul cuba untuk memikat Paul apabila dia tahu yang Paul sudah single. Great series. 5 Stars



Beware of Geeks Bearing Gifts by Charlie Cochet

Novel komedi romantik mengisahkan seorang polis, Quinn yang telah tercedera semasa satu operasi. Dia terpaksa bercuti dan berehat di rumah. Jirannya, Spencer yang melihat berita di televisyen membuat keputusan untuk melawat Quinn sambil membawa dessert walaupun mereka tidak pernah bercakap sebelum ini. Banyak part kelakar. 4 Stars



Just A Bit Confusing by Alessandra Hazard

Mengisahkan dua orang rakan sejak dari kecil lagi iaitu Ryan dan James. James menyukai Ryan sejak dari kecil lagi tetapi dia sedar yang Ryan adalah straight. Jadi dia hanya memendam perasaan. Sehinggalah James mula mempunyai boyfriend. Ryan mula cemburu walaupun Ryan sendiri sudahpun mempunyai girlfriend. 4 Stars.



Love In Transition by E.M Leya

Mengisahkan seorang wanita transgender Lexi yang meminati sukan luncur ais tetapi sedar yang dia tidak akan dapat menyertai sukan ini kerana status jantinanya. Satu hari, salah seorang atlet yang sedang berlatih, John ternampak Lexi dan terpikat dengan Lexi. Hubungan mereka mula rapat tetapi Lexi tidak tahu bagaimana untuk memberitahu John yang dia adalah transgender. 4 Stars



No! Jocks Don't Date Guys by Wade Kelly

Cerita kolej yang kelakar. Mengisahkan seorang atlet kolej, Chris yang menyukai seorang pelajar gothic, Alonzo. Alonzo keliru apabila Chris cuba untuk memikatnya dan berpendapat yang Chris cuba untuk mempermainkannya. 4 Stars. 



Sunset Park by Santino Hansell. 

Novel ni actually siri kedua dalam satu siri buku. Aku belum baca lagi novel first but novel kedua ni boleh je dibaca walaupun x baca novel yang first. Mengisahkan Raymond yang terpaksa berpindah kerana abangnya akan tinggal dengan teman lelakinya dan mereka akan memulakan kehidupan berkeluarga. Kawannya, David bersetuju untuk membenarkan Raymond berpindah ke rumahnya. Konflik mula timbul apabila David mula menyukai Raymond. 4 Stars.



Unwrapping Hank by Eli Easton

Novel yang bertemakan krismas juga. Sloane yang tidak dapat pulang ke rumah untuk menyambut krismas bersetuju untuk mengikut kawan baiknya, Micah. Walaupun dia agak gelisah sebenarnya kerana adik Micah, Hank dan dirinya tidak mempunyai hubungan yang baik. 4 Stars. 



Valor On The Move by Keira Andrews

Mengisahkan seorang bodyguard yang ditugaskan untuk menjaga anak presiden. Berbanding abang dan kakaknya yang agak liar, Rafael lebih gemar menghabiskan masanya dengan mencuba resipi baru. Walaupun ibu dan bapanya mahu Rafael terlibat dengan politik tetapi Rafa berhasrat untuk menjadi seorang chef. Rafael terpaksa memasak di waktu malam supaya tidak diketahui oleh keluarganya sehinggalah bodyguard barunya, Shane mengetahui rahsianya. Hubungan mereka mula menjadi rapat sehinggalah wujud satu rancangan untuk menculik Rafael. 4 Stars. 

That's it.. Habis juga list favorites aku. Kalau ada siapa yang nak baca novel ni boleh email aku untuk versi epub. Tapi kena sabarlah sikit untuk aku reply sebab aku akan bercuti di Kelantan. Baru je balik Kelantan hari tu. Mujur cuti panjang so boleh cuti semula. 

Jumpa lagi!!

Previous

5 ulasan:

  1. wau,,,,,bestnyerr plus pandai kamu mencari buku cm ni,,,,mana nak dpt ye

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111




      (((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))







      Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111

      Padam
  2. buku rainbow rowell sangat best! tapi aku baca cerita lain la. Eleanor and Park. hahaha. cerita2 yang lain macam sseronok je bila dengar. Tapi aku selalu baca BoyXBoy dekat wattpad je. huhuh. baca online

    BalasPadam
  3. Nak tanya bila nak sambung cerita Strange Love. Tak sabar nak baca. Hehehehehe

    BalasPadam
  4. Sume buku tu ad dijual ni book store tak ?

    BalasPadam