Iklan

Ahad, 7 Disember 2014

Laptop Problem

Hello!!!

Sekarang ni laptop aku tengah bengong sikit. Nak menulis pun tak best. Strange Love pun terpaksa taip sikit-sikit, sebab guna telefon. Aku pun tak tau apa yang tak kena dengan laptop aku tu.

Lately, bila aku buka laptop (Windows 8) secara automatiknya lepas on, akan taip nombor '6' kat search box. Sehinggalah aku tekan delete. Try tengok ada stuck something ke kat keypad nombor '6' tu, tapi takdelah pulah. Then, tiga hari lepas, ada beberapa keypad yang tak berfungsi. Macam nombor '6', '9', 'G', ''E'' dan juga backspace. Aku pun dah pening ni. Tak sure apa yang tak betul. 

Sekarang ni aku bergantung pada touch keypad, tapi kalau nak menulis tak bestlah. Ada sesiapa tak yang tau kenapa dengan laptop aku tu? Gibb ke? Kau kan pandai pasal2 laptop ni. :p

Oklah, sakit tangan aku nak menaip guna touch keypad ni. Kalau sapa-sapa ada pendapat dan suggestions, sila bagitau, please!!!

15 ulasan:

  1. Laptop aku cm tu gak..aku just guna keyboard pc aku yg lama smbung kat laptop ..

    BalasPadam
  2. ko try restore windows... windows 8 kan leh format mcm kau restore android phone je (if kau penah gune android)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alamak.. apa tu restore windows.. Aku guna android phone tapi tak pernah format

      Padam
    2. kalau pakai windows 8, kau boleh restore windows kau, die akan remove semua bende yang kau install dan akan reformat mcm laptop tu kau baru beli...

      kao pegi kat ruangan search, then kau type RESTORE.
      nanti akan kuar beberapa searcing list. pilih "Refresh your PC without affecting your files"...

      bila kau refresh ni, windows akan format laptop kau, so segala bende yang kau install akan hilang, tapi file2 lain mcm pic, music, video dan file yang kau download akan kekal dalam hard disc.

      Padam
    3. Dah buat everything yang ko suruh Gibb, but still sama. Huhu. Nampaknya kena beli usb keyboard jugaklah.

      Padam
  3. Ha ha haa haritu sapa suroh sebut nak mac book...kan kan kan dah merajukk laptop tuu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. korang memang kejam!!!!

      Padam
    2. Owhh! I tak sekejap itu youu ...
      sensitive nye.

      Padam
  4. beli usb keyboard jela...hahah..since u r not gadgets savvy..

    BalasPadam
  5. Oh god .. Rindu irham ..

    BalasPadam