Iklan

Rabu, 8 Julai 2015

Abam?

Hello!!!

Aku sekarang ni tengah menghitung hari nak balik kampung. Nak puasa kat sana dan nak pergi bazar Ramadhan kat sana. Bazar Ramadhan kat sini, kurang menarik hati aku sikit. Kat Kelantan lagi best. Yang paling aku tak sabar nak 'baham' ialah Akok. Setakat ni aku tak merasa akok lagi. Mengidam lah jugak. 

Aku baru je habis selesai mark paper budak-budak exam pertengahan tahun. Mcm-mcm kerenah jawapan. Tapi ada satu benda yang agak mengejutkan aku. Kewujudan perkataan 'Abam' dalam kertas jawapan!!!

Bukan seorang yang guna perkataan ni, tapi hampir sepuluh orang. Dia orang ni berpakat ke apa nak? Aku sebelum ni tak kisah pun perkataan Abam ni. Mungkin orang yang guna perkataan ni rasa lebih manja dan cute. Up to them lah. Tapi sampai dah influence kat budak-budak sekolah, agak membimbangkan jugaklah. 

Time nak bagi balik kertas jawapan, aku sindir pelajar-pelajar yang guna perkataan Abam ni. Aku tanya dia orang apa maksud Abam ni? Mostly pelajar perempuanlah. Lepas tu, aku suruh sapa yang tulis dalam exam tu untuk buat pembetulan ayat yang dia orang salah tu sebanyak 100 kali. Ambik kau!! Nak berAbam sangat. Kalau Abam lagi tak tahulah aku. 

Kat sini ada ke Abam? 


3 ulasan:

  1. Sangat bajet comel sebenarnya 'Abam' tu lol

    BalasPadam
  2. Abam = Abang yang tembam. 😂😂😂

    BalasPadam